Acasa CUC Elitar Brain Ring Tabara In English Devino membru Oferta
Acasa arrow Intrebari OLD arrow dupa autori arrow de Marcel Spataru
Intrebari de Marcel Spataru
Marinari pe insula
Evaluare Utilizator: / 1

Cand marinarii portughezii au descoperit aceasta insula, ei cautau pamantul tineretei eterne. Insula pe care au gasit-o semana intr-adevar cu pamantul viselor lor, impanzit cu copaci fructiferi, cu izvoare de apa limpede si palmieri umbrosi. Totusi, portughezii nu au crezut ca si-au atins scopul. Pana in ziua de astazi, denumirea insulei reflecta acest lucru. Cum se numeste aceasta insula?

Raspuns: San-Tome

Comenteaza primul Vizualizari: 6366

Citeste mai departe...
 
Lewis si Alice
Evaluare Utilizator: / 0

(Cutia Rosie) Intr-o zi Lewis Carrol impreuna cu fetita Alice Liddell se primblau printr-un parc din Londra. Lewis a asezat-o pe fetita si i-a spus ca daca ea va sta nemiscata, din padure va iesi un unicorn. Alice a stat cat a stat, dar din padure nu a iesit nici un unicorn. In schimb, de altundeva a iesit altceva. Nu va intreb ce si de unde a iesit, spuneti-mi ce se afla in cutia rosie?

Raspuns: Fotografia lui Alice

Comenteaza primul Vizualizari: 6468

Citeste mai departe...
 
Turistii
Evaluare Utilizator: / 0

În secolul XIX anumiţi jucători se numeau turişti, pentru că primeau un avantaj înainte de joc. Despre ce avantaj este vorba?

Răspuns: Primeau un turn (tură) în plus în partida de şah la începutul ei  

Comenteaza primul Vizualizari: 6454

Citeste mai departe...
 
Luceferi din Nistrul carunt
Evaluare Utilizator: / 2
Ascultaţi textul unui cântec:Cînta-vom şi văi, şi coline,
Luceferi din Nistrul cărunt,
Balade-nţelepte, bătrâne,
Ce-n veacuri destoinici ne-au vrut.
Slăvi-vom eroicul nume,
'N acea bătălie căzut
Şi-n fala memoriei sfinte
Noi ţării jurăm să-i fim scut

Deşi cunoscut de o foarte bună parte din populaţia ţării noastre, acest cântec nu este transmis de radiourile din Chişinău. De ce?

Răspuns: Pentru că este imnul Transnistriei

Comentarii (1) Vizualizari: 6975

Citeste mai departe...
 
Denumirea desenului
Evaluare Utilizator: / 4

Programatorii englezi utilizează denumirea acestui desen, care e de altfel o pangramă, pentru a face anumite teste. Ce testează cu ajutorul acestei denumiri?

Raspuns: Dacă toate caracterele limbii engleze sunt funcţionale

Comentarii (2) Vizualizari: 6649

Citeste mai departe...
 
Lima sau Charlotte?
Evaluare Utilizator: / 1

Nu se ştie pe ce continent se află acest oraş, deşi, dacă e să ne conducem după cărţile de telefoane, s-ar putea să fie capitala Peru, oraşul Lima. Din alt punct de vedere, dacă e vorba de populaţie, acest oraş nu are mai mult de un milion de locuitori şi ar putea să fie, de exemplu, oraşul Charlotte din Statele Unite. În fine, toate astea nu sunt decât speculaţii. Ceea ce se cunoaşte cert este numele grupului de oameni care l-a creat. Numiţi-l.

Răspuns: Alternosfera

Comentarii (5) Vizualizari: 7489

Citeste mai departe...
 
Natura pacatelor
Evaluare Utilizator: / 1

(Cutia rosie) Încercând să demonstreze elevilor săi natura celor celor cinci păcate – agresivitatea, avariţia, minciuna, inconştiinţa şi egoismul, Buddha a utilizat ceea ce se afla in cutia rosie. Iată concluzia la care ajungea Buddha: „Păcatele voastre devin cu atât mai puternice, cu cât mai mult încercaţi să vă îndepărtaţi de ele. Unica soluţie de a scăpa este să vă apropiaţi de ele”. Ce se afla in cutie?

Raspuns: O basmaluta cu noduri.

Comenteaza primul Vizualizari: 7153

Citeste mai departe...
 
Disparitia Faetonului
Evaluare Utilizator: / 1

În anul 1957, la o conferinţă de presă, Niels Bohr a fost întrebat ce crede el despre teoria existenţei în trecut a unei planete între Marte şi Jupiter, numită convenţional Faeton, şi posibila cauză a dispariţiei acesteia. Terminaţi răspunsul laconic a lui Bohr: „Aşa o fi fost sau nu, eu oricum sunt împotriva...”

Răspuns: ...armei nucleare.

Comenteaza primul Vizualizari: 6666

Citeste mai departe...
 
Cercurile lui Anaximene
Evaluare Utilizator: / 2

Odată un elev l-a întrebat pe Anaximene de ce, fiind atât de înţelept, are atât de multe îndoieli. Ca răspuns, Anaximene a desenat două cercuri şi a demonstrat elevului de ce el îşi pune mai multe întrebări decât elevul său. Încercaţi şi Dvs. să faceţi acelaşi lucru.

Răspuns: Cercurile erau de diferite dimensiuni – unul mai mare şi altul mai mic. Cel mai mic reprezenta cunoştinţele elevului, cel mai mare – cunoştinţele lui Anaximene, iar spaţiul din afara lor – necunoscutul. Astfel, cu cât cercul este mai mare, cu atât graniţa între cunoscut şi necunoscut este mai lungă şi respectiv întrebările sunt mai multe.

Comenteaza primul Vizualizari: 6525

Citeste mai departe...
 
Aforismul betivanului
Evaluare Utilizator: / 1

Unul dintre cele mai populare aforisme ale alcoolicilor începe cu cuvintele: „Ciudat lucru! Cu cât mai mult beau, cu atât mai mult îmi tremură mâinile”. La ce concluzie paradoxală se ajunge la sfârşitul aforismului?

Răspuns: Cu cât mai mult beau, cu atât mai puţin beau

Comenteaza primul Vizualizari: 6934

Citeste mai departe...
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 151 - 160 din 228
Advertisement

On-line

Meniu Campionat